Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Prima vizită la CCIB a E.S. Sami Nagga, noul ambasador al Republicii  Tunisiene în România

Prima vizită la CCIB a E.S. Sami Nagga, noul ambasador al Republicii  Tunisiene în România

 

La 26 februarie a.c. dl. Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) s-a întâlnit cu E.S. dl. Sami Nagga, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Tunisiene în România, cu prilejul primei sale vizite la CCIB. Ambasadorul Sami Nagga a fost însoțit de dl. Marouane Ben Nasr, Secretar politic în cadrul misiunii diplomatice tunisiene. Din partea CCIB au participat Gabriela Iftene, director executiv, coordonatorul Serviciului Relații Internaționale Mircea Toader și Răzvan Hoinaru, colaborator al Camerei bucureștene.

După o scurtă prezentare a activității CCIB și a locului pe care îl deține în sistemul cameral românesc, președintele Stocklosa a evocat bunele relații avute cu ambasada Tunisiei, concretizate prin organizarea în comun de evenimente promoționale.

”Republica Tunisiană este un important partener economic și comercial al României pe continentul African, ceea ce se regăsește și în Strategia CCIB pentru această relație prin cele 5 Acorduri de cooperare economică încheiate cu Camere de Comerț și Industrie regionale din Tunisia (Sfax, Tunis, Bizerte, Sousse și Gafsa), din care cel cu Camera de Comerț și Industrie Tunis a fost actualizat la 13 iunie 2023 cu prilejul vizitei președintelui acestei camere la București”, a declarat președintele Stocklosa.

La rândul său E.S. ambasadorul Sami Nagga și-a exprimat dorința de a continua buna colaborare cu CCIB pentru o mai bună cunoaștere a potențialului economic și a oportunităților de afaceri de către firmele din cele două țări. Multumind pentru primire și posibilitatea de a vizita Palatul CCIB, ambasadorul Sami Nagga a exprimat disponibilitatea misiunii diplomatice tunisiene de a fi partenera CCIB în organizarea unui eveniment din seria ”Ziua Oportunităților de Afaceri” dedicată promovării și dezvoltării relațiilor comerciale și economice româno-tunisiene.

Informații de background

La 30 noiembrie 2023, date disponibile, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat 255 milioane USD, din care livrările românești 158 mil. USD,  iar  intrările de mărfuri din Tunisia au însumat  97 mil. USD. Tunisia  ocupa locul 4 atât în topul țărilor de destinație din Africa a mărfurilor românești cât și între statele africane, furnizoare de produse în țara noastră.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare