Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Cristiana Oprea ia startul la Raliul Clujului într-o nouă formulă de echipaj feminin

Cristiana Oprea ia startul la Raliul Clujului într-o nouă formulă de echipaj feminin

Pilotul Cristiana Oprea concurează în acest weekend la Raliul Clujului (24-26 septembrie), unde o va avea alături pe Emilia Olteanu, copilot debutant. Pilotul lotului național de juniori la raliuri revine astfel în formula unui echipaj feminin, continuând demersurile de promovare a egalității de gen în motorsport pe care Cristiana le susține ca fondator al platformei Femei în Motorsport și reprezentant național FIA Women in Motorsport. De altfel, Cristiana va reveni la Cluj-Napoca și weekendul următor în calitate de ambasador la ultima etapă a Campionatului Național Women Rally, în încheierea unui adevărat festival al automobilismului clujean.

După două participări în Trofeul Balcanic încheiate cu succes pe locul 5 ERT2 de echipajul Autocritica, copilotul Cornel Șocariciu este absent motivat de la Cluj, fiind unul din oamenii de bază din proiectul #ROCHARGE Electric Road Trip organizat de Autocritica, redacție din care și Cristiana face parte și își desfășoară activitatea de jurnalist auto, în pauzele competiționale. Echipajul plănuiește însă să revină la start la următoarele etape.

“Chiar dacă nu îmi stă în fire un astfel de obiectiv, la Cluj ne propunem să ne simțim bine și să ne bucurăm de probele frumoase pe care le știu atât de bine încă din 2015, de la debutul meu în raliuri. Un echipaj se sudează în timp iar eu și Emilia nu am avut încă ocazia să facem teste, așadar va fi un weekend în care ne asumăm acest proces de învățare. Deși nu am o miză sportivă la finalul acestui sezon dificil, eu sunt încrezătoare pe asfalt la volanul Peugeot-ului și sunt convinsă că vom avea un parcurs frumos. Le sunt recunoscătoare partenerilor care au făcut posibilă această evoluție incredibilă post-pandemie și muncim din greu să pregătim un calendar european interesant în 2022, pe care sper că îl vom putea dezvălui la finalul acestui an!” a declarat pilotul de raliuri, Cristiana Oprea.

Copilotul Emilia Olteanu este și ea entuziasmată pentru raliul din acest weekend: “O urmăresc pe Cristiana încă de la începuturi prin intermediul blogului Emoticar și recunosc că unul dintre articolele mele preferate este “Rolul copilotului la raliu”, la vremea la care l-am citit neștiind că un vis aparent imposibil va deveni realitate. Chiar dacă startul meu în motorsport s-a întâmplat mai târziu, mă bucur tare mult că am ocazia de a merge cu Cristiana chiar la începuturile rolului de copilot și sper să fiu la înălțime și să ne distrăm, evoluând împreună în aceste zile.”

Cristiana Oprea este susținută în 2021 de UniCredit Leasing, Michelin, Textar și Pierre Zero. Parteneri tehnici sunt Walero Motorsport UK, FastR și Michelin Motorsport prin APR Competition. Parteneri media sunt ProFM România, Autocritica și AutoBild România. Mai multe informații despre proiectele și competițiile în care Cristiana este implicată puteți afla pe blogul său cristianaoprea.ro, pe instagram @crissoprea sau pe pagina ei de facebook.

Cristiana a ales să concureze la Raliul Clujului deoarece este inclus în calendarul internațional FIA, fiind etapă candidat pentru campionatul european FIA ERT. Fetele vor puncta în clasamentul mașinilor cu două roți motrice, dar și în competitiva clasă RC4, la bordul unui Peugeot 208 R2 cu care pilotul bucureștean a făcut în 2021 trecerea de la Cupa DACIA la o mașină cu omologare pentru competițiile internaționale FIA.

Pentru echipajele înscrise în concurs, Raliul Clujului începe de joi cu recunoașterea probelor speciale, al căror traseu de concurs însumează 107 kilometri. Pasionații își vor putea întâlni echipajele preferate vineri seara, la Cluj Arena, unde începând cu ora 19:00 se va desfășura startul festiv. Sâmbătă dimineața, începând cu ora 08:30, se va desfășura sesiunea oficiale de teste, în zona Făget. Raliul începe efectiv sâmbătă după-masa, când prima mașină va pleca din parcul de service de la Vivo Mall către proba specială Făget, care va fi parcursă de două ori. Ziua de duminică va fi cea mai intensă, când echipajele vor parcurge de două ori probele speciale Tarnița în urcare și Dângăul la vale, cu 30 de minute rezervate service-ului la jumătatea zilei, în jurul prânzului.

Întreaga acțiune poate fi urmărită live pe facebook Raliul Clujului și pe Look Sport TV, conform următorului program de transmisiuni:
Sâmbătă, 25 septembrie 2021
SS1 Făget MotoIntegrator 1 – start la ora 15:25
SS2 Făget MotoIntegrator 2 – start la ora 17:08
Duminică, 26 septembrie 2021
PS4 Dângău 1 Mobil 1 – start la ora 10:04
PS6 Dângău 2 Star Lubricants POWER STAGE – start la ora 13:30

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare