Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Peste 100.000 de oameni au aniversat Reșița în mediul digital, într-un singur weekend

Peste 100.000 de oameni au aniversat Reșița în mediul digital, într-un singur weekend

• Vlogeri, Blogeri, Tik-Tok-eri, Instagrammeri, Jurnaliști și Podcasteri au vizitat orașului bănățean și i-au spus poveștile culturale prin conținut multimedia, în rețelele de socializare, în fața comunităților de urmăritori
• În proiectul de digital storytelling ”RE: member, RE: connect, RE: discover”, peste 100.000 de oameni au fost aflat pe rețelele social media mesaje legate de obiectivele de patrimoniu industrial și arhitectural reșițean
• Cronicari Digitali au realizat și interviuri cu lideri informali ai orașului pentru un episod special al celui mai ascultat podcast cultural din România

Cu o echipă de peste 20 de jurnaliști, instagrammeri, blogeri, tik-tok-eri, podcasteri și vlogeri, Cronicarii Digitali s-au oprit timp de 24 de ore la Reșita pentru a spune povestea triplei aniversări a orașului în mediul digital, în fața unei comunități de peste 500.000 de oameni. Ei au făcut asta folosind #CronicariDigitali și #DiscoverResita, astfel încât informația este structurată pentru oricine vrea să le calce pe urme în „Orașul de foc”.

Doar pe parcursul weekendului, peste 100.000 de persoane active de pe Instagram și Facebook au aflat că în 2022 Reșița marchează o triplă aniversare- 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive și 50 ani de la inaugurarea Muzeului de Locomotive cu abur din Triaj (1972), dar și că orașul de pe Bârzava trece printr-o transformare culturală care-i va marca viitorul.

”Nu poți să trăiești doar din istorie, trebuie să construiești pe ea. Reșița are un centru civic renovat, peste 140 de milioane de euro accesați prin fonduri europene, prin care construim pentru viitorul orașului, artiști care oferă o a doua viață unor hale abandonate, dar și o istorie de care suntem mândri și prin care putem ajunge mai ușor să spunem poveștile care ar putea să fie îndrăgite de mulți.
La 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur, 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive și 50 ani de la inaugurarea Muzeului de Locomotive cu abur din Triaj, am găsit pretextul perfect pentru a genera o discuție în social media despre Reșița, una în care să reconectăm comunitatea, să oferim imaginea completă a istoriilor care au construit faima orașului dar și să dăm suficiente motive pentru ca Reșița să fie percepută ca o destinație care merită pusă în planurile de vacanță.
Ne bucurăm că proiectul Cronicari Digitali s-a bucurat de atâta succes și că tot mai mulți români descoperă Reșița drept un oraș în care s-a terminat sfârșitul, după cum remarca artistul Nicolae Comănescu”, spune Ioan Popa, primarul Reșiței.

Sâmbătă a fost organizat un Heritage Tur în Reșița, cu scopul popularizării patrimonului industrial si arhitectural din oraș pe retelele de socializare. Storytellingul digital a fost concentrat pe Instagram, având în vedere că este a doua cea mai populară rețea socială, dar și că este preferată de tineri care au astfel ocazia să-și redescopere orașul sau să fie atrași să viziteze un loc despre care nu știau cât de cool a devenit în ultimii ani. De la graffiti și picturi murale, la spații industriale transformate în spații creative.

Între locurile vizitate s-au aflat Dealul Crucii, Salonul de fotografie industrială, Scoala Pittner, furnalul din incinta TKM, Muzeul Locomotivelor cu Abur, Muzeul Banatului Montan, Palatul Cultural, Magazinul Universal, funicularul, vila Koch, locuintele fraților Blăjița și casele familei Neff, clădirea fostei Școli Siderurgice, Teatrul de Vest și Hala Minda.

”Știm că Reșita este un nou centru urban al renașterii culturale și urmărim cu încântare activitățile de aici, din ultimii doi ani. Orașul este și un punct important pe harta Via Transilvanica. De aceea, în cadrul rezidenței de digital storytelling din 2022 i-am dedicat un proiect special. RE: member, RE: connect, RE: discover. Am străbătut la pas potecile de pe Dealul Crucii, dar mai ales străzile centrale și zona industrială. Am cunoscut oameni care se implică în dezvoltarea orașului, dar și antreprenori locali și artiști care fac ca Reșița să înceapă acum un nou capitol.

Re: member – prin cunoasterea trecutului Resitei (remember), devii membru activ al comunitatii care susține viitorul orașului (member) și pe această axă am organizat un tur ghidat în obiectivele de patrimoniu reșitene.

Re: connect – Reșița nouă, orașul tinerilor din Banat, re-conectați între ei prin tehnologie smart din rețelele sociale și digital media. Alături de creatori de conținut de la București, dar și din zona Banatului, am spus poveștile orașului tinerilor, acolo unde ei sunt activi. Am ales Instagramul, Tik Tok, Facebook, dar și podcasting pentru a atinge acel public țintă care poate face din Reșița inclusiv o atracție pentru turismul cultural.

Re: discover – pornind de la tripla aniversare, axată în jurul patrimoniului industial unic pe care îl are Reșița, descoperim către publicul larg diversitatea patrimoniului local, de la arhitectură, la gastronomie și noi spații culturale”, explică Silvia Teodorescu, coordonatorul Cronicari Digitali, demersul din weekend.

După Reșița, creatorii de conținut și jurnaliștii își continuă explorarea drumului care unește România, de la Sud la Nord, în cadrul ”Rucsacului cu povestiri de pe Via Transilvanica”, prin care sunt descoperite și aduse în atenția publică cele mai noi ținuturi marcate pe Via, respectiv Terra Banatica, Terra Dacica și Terra Romana. Jurnalul lor poate să fie urmărit în social media cu ajutorul #CronicariDigitali.

”50:100:150 RE:member, RE: connect, RE: discover” este un proiect derulat de Asociația Human Made Art (HUMART), cu susținerea Primăriei Municipiului Reșița și a Consiliului Local al Municipiului Reșița prin programul GRANTURI ”REȘIȚA – SPAȚIU CULTURAL”.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

PUBLICITATE
Ziarul News - cotidian national

ANAF: LICITATII

ANAF: LICITATII A_VIS 2944/20.09.2023 Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr.1,în conformitate cu

Citeste mai mult »